|  DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    GRMIS    |    ADMINISTRACIJA  
MUNERA 3


 

Prijava
KONTAKTNE INFORMACIJE

VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
Grm Novo mesto - 
center biotehnike in turizma  
Sevno 13
8000 Novo mesto
Tel: 07 39 34 734
Fax: 07 39 34 710
e-mail: referat-grm@guest.arnes.si

URADNE URE REFERATA:
vsak delovnik od 9:00 do 10:30

VIZITKA

Nahajate se tukaj

  UDARNI KNOF - PODJETNIŠKO TEKMOVANJE ŠTUDENTOV

  Študenti 2. letnika programov UPK ter NAR so se s pomočjo osmih delavnic v novembru in decembru urili v podjetniških idejah v okviru predmeta PODJETNIŠTVO IN TRŽENJE. Podjetniški krožek je izvajal ZAVOD KNOF, so. p., mentorirali pa sta ga. Metka Žganec Metelko in ga. Polona Hrovat Mavsar.
  Z aktivnim sodelovanjem so študenti skupaj z izvajalcem Zavod KNOF ter predavateljicama Ano Marjanović in Andrejo Gril Novak, prišli do te stopnje, da je bilo izbranih pet (5) ekip s trajnostnimi podjetniškimi idejami, ki so se uvrstile in predstavile na zaključni prireditvi - na GALA TEKMOVANJU UDARNIH IDEJ ''UDARNI KNOF'' dne 20. decembra 2022, v Kulturnem domu Krško.
  V veselje vsem petim nastopajočim ekipam so se s podporo kot obiskovalci pridružili tudi preostali študenti naše VSŠ, ki so bili vključeni v podjetniški krožek ter pomagali predstavljati inovativne ideje še po zaključku tekmovanja.
  Poleg študentov so se s podjetniškimi idejami predstavili tudi dijaki, kreativci in lokalni podjetniki, seveda v različnih kategorijah. Podjetniške delavnice na šolah so podprle Mestna občina Krško, Občina Sevnica in Mestna občina Novo mesto v okviru projekta Trajnostno v šolo.
  Najbolj inovativne ideje so bile tudi nagrajene. V kategoriji dijakov in študentov je nagrado za najboljši govor – t. i. NAJBOLJŠI PIČ - prejela ekipa Jurčkova greda - grow kit za gobe s Šolskega centra Krško – Sevnica.
  Drugi dve nagradi - tako NAJBOLJ TRAJNOSTNA IDEJA kot tudi NAJBOLJŠA IDEJA - je prejela ekipa naše Višje strokovne šole z naslovom podjetniške ideje PINJENKO, kar je suvereno predstavila študentka Monika Ogorevc. Pri zagovorih pred komisijo pa je sodelovala celotna ekipa, ki se je razveselila tudi denarne nagrade. .
  Iskrene čestitke vsem za sodelovanje in pa seveda posebej še nagrajenkam.
  Naši študenti so imeli možnost sodelovati še v Sevnici 22. decembra na tekmovanju za najbolj izvirne podjetniške ideje. Ekipa Kunčje klobase se je s predstavitvijo Tilna Volkarja uvrstila na 3. mesto izmed desetih sodelujočih ekip. Tudi tej ekipi iskrene čestitke.
   Fotografije @agstudio.si
  Več utrinkov v galeriji.