|  DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    GRMIS    |    ADMINISTRACIJA  
MUNERA 3


 

Prijava
KONTAKTNE INFORMACIJE

VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
Grm Novo mesto - 
center biotehnike in turizma  
Sevno 13
8000 Novo mesto
Tel: 07 39 34 734
Fax: 07 39 34 710
e-mail: referat-grm@guest.arnes.si

URADNE URE REFERATA:
vsak delovnik od 9:00 do 10:30

VIZITKA

Nahajate se tukaj

ARHIV NOVIC IN OBVESTIL

  KUHANJE GOLAŽA - KMEČKE IGRE

  KMEČKE IGRE – ZBURE, 05. 07. 2014
   
  V soboto, 5. julija 2014, so v Zburah potekale že 28. tradicionalne Državne kmečke igre ZSPM. Dogodek je potekal pod vodstvom DPM Zbure v sodelovanju s KGZS in KGZ Novo mesto. V košnji, grabljenju in drugih igrah so se pomerila društva podeželske mladine, ki so si sodelovanje prislužila na regijskih igrah.
  S strani organizatorja je bila naša šola povabljena, da organizira kuhanje golaža. Dogodka smo se udeležili štirje študenti programa gostinstvo in turizem: Aleš Kastelic, Igor Kašič, Sabina Kos in Irena Šuštar. Klasičen goveji golaž smo začinili z nekaj izvirnimi sestavinami, npr. suhimi slivami, brusnicami in temno čokolado. Manjkal ni niti naš bajnofški cviček, ki nam ga je, skupaj z vsemi ostalimi sestavinami, priskrbela šola. Ko je bil golaž kuhan, smo z njim podprli lačne tekmovalce, ki so se v popoldanskih urah merili v različnih disciplinah kmečkih opravil.
  Organizatorji so nas po končanem delu nagradili s priznanjem in medaljo, ki smo jo prejeli iz rok evropskega poslanca, g. Lojzeta Peterleta.
   
  Zapisala:
  Sabina Kos, študentka 2. letnika smer gostinstvo in turizem