|  DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    GRMIS    |    ADMINISTRACIJA  
Prijava
KONTAKTNE INFORMACIJE

VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
Grm Novo mesto - 
center biotehnike in turizma  
Sevno 13
8000 Novo mesto
Tel: 07 39 34 734
Fax: 07 39 34 710
e-mail: referat-grm@guest.arnes.si

URADNE URE REFERATA:
vsak delovnik od 9:00 do 10:30,
petek tudi od 14:00 do 16:00.
VIZITKA

Nahajate se tukaj

ARHIV NOVIC IN OBVESTIL

    2. TEKMOVANJE V ZNANJU IN SPRETNOSTI DIJAKOV IN ŠTUDENTOV KONZORCIJA BIOTEHNIŠKIH ŠOL

    V petek, 6. 5. 2016, se je na naši šoli Grm, natančneje v enoti Hiša kulinarike in turizma na Glavnem trgu v centru Novega mesta odvijalo 2. tekmovanja v znanju in spretnostih za dijake in študente Konzorcija biotehniških šol Slovenije na temo »MED NA PODEŽELJU IN V MESTU« (v soorganizaciji Konzorcija BTŠ Slovenije, Čebelarske zveze Slovenije in Fagopyrum - društva za promocijo ajde ter partnerji). 68 tekmovalcev iz 10 šol se je pomerilo v 5 kategorijah: priprava jedi iz medu, priprava pekovskih in slaščičarskih proizvodov iz medu, spretnostih estetskega oblikovanja pogrinjkov, animacija ter znanje o čebelarstvu in prepoznavanju medonosnih rastlin.

    Iz naše šole so sodelovali naslednji dijaki in študenti:

    V kategoriji priprava jedi iz medu:
    – Simon Huč, na temo ANGLEŠKO PEČEN BAJNOFŠKI FILE NA MASLENI POLENTI Z MEDENO OMAKO IN S ŠPARGLJEVIM ŠOPKOM IN Z MEDOM OSLAJENI CVIČKOV KAVIAR, pod mentorstvom Anice Oblak Janko. Osvojil je 3. mesto in prejel zlato priznanje.
    - Andraž Obrstar, na temo SVINJSKI FILE KRŠKOPOLJCA, PRETAKNJEN S PASTINAKOM, KORENČKOM, OMAKA Z MEDOM, BRESKVAMI IN PINJOLAMI, GRAHOV PIRE Z LIMETO IN METO, od mentorstvom Tatjane Ravnih. Osvojil je 8. mesto in prejel zlato priznanje.

    V kategoriji pekovskih in slaščičarskih proizvodov iz medu:
    – Jasmina Kuhar, na temo MEDENA PRAVLJICA, pod mentorstvom Anice Oblak Janko. Dosegla je 7. mesto in prejela zlato priznanje.

    – Špela Kocjan, na temo MEDENI MAFIN, pod mentorstvom Draga Košaka je osvojila je srebrno priznanje.

    V kategoriji priprava pogrinjkov:
    – Laura Omerzo in Nina Pungerčar, na temo VIZUALNA UMETNOST (PRIPRAVA POGRINJKA na temo MED), sta se pripravljali pod mentorstvom Sabine Nemanič in sta prejeli bronasto priznanje.

    V kategoriji animacija sta sodelovali:

    -Sara Praznik je na temo Grmski predikat, pod mentorstvom Zvjezdane Cujnik, dosegla 4. mesto in zlato priznanje,

    -Tjaša Coter je na temo Smrekovi vršički v medu, pod mentorstvom Zvjezdane Cujnik, dosegla 5. mesto in zlato priznanje.

    V  kategoriji znanje o čebelarstvu sta sodelovala:
    – Ana Brdnik in Gašper Dušič, ki sta pod mentorstvom mag. Marka Hrastelja osvojila priznanje za sodelovanje. 

    Več utrinkov s tekmovanja si oglejte v galeriji.