|  DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    GRMIS    |    ADMINISTRACIJA  
Prijava
KONTAKTNE INFORMACIJE

VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
Grm Novo mesto - 
center biotehnike in turizma  
Sevno 13
8000 Novo mesto
Tel: 07 39 34 734
Fax: 07 39 34 710
e-mail: referat-grm@guest.arnes.si

URADNE URE REFERATA:
vsak delovnik od 9:00 do 10:30,
petek tudi od 14:00 do 16:00.
VIZITKA

Nahajate se tukaj

    VABILO NA SRBSKI VINSKI VEČER

    Vljudno vabljeni na srbski vinski večer, ki bo v četrtek 24. maja ob 18. uri. Vodili ga bodo študenti iz Srbije, s pomočjo mentorjev in ostalih študentov gostinstva in turizma.

    UTRINKI Z ZADNJEGA VINSKEGA VEČERA ŠT. LETA 2017-18

    V četrtek, 19. aprila smo zaključili z vinskimi večeri te sezone. Vsem študentom in njihovim mentorjem lepa hvala za ves trud!

    POSTAVLJANJE OGRAJ ZA DVOŽIVKE - terenske vaje naravovarstvenikov

    V petek, 23. 3. 2018 so študentje 1. letnika programa naravovarstvo v Krajinskem parku Radensko polje pri Grosuplju, pod vodstvom gospe Lare Kastelic, postavljali ograje za dvoživke in jim tako preprečili vstop na cesto. S tem so opravili del terenskih vaj v okviru predmeta Varstvo narave in urejanje prostora. Mentorica je zavzetost študentov zelo pohvalila. Želimo si še več takih in podobnih akcij!

    MEDNARODNA KONFERENCA "ZAČUTI LOKALNO - ZAŽIVI Z NAVDIHOM" 2018

    V okviru projekta "UŽIVAM TRADICIJO" (Program sodelovanja INERREG V - A Slovenija - Hrvaška za obdobje 2014 - 2020) smo na šoli v torek, 20. 3. 2018 organizirali mednarodno konferenco z okroglo mizo, ZAČUTI LOKALNO ZAŽIVI Z NAVDIHOM, KULINARIČNA DEDIŠČINA SKOZI PRIZMO TURISTIČNIH DOGODKOV IN PONUDBE LOKALNIH BLAGOVNIH ZNAMK.
    Fotografije.

    POMLADNI POZDRAV ŽENSKAM USPEL!

    V petek, 23. 3. 2018 so študenti 2. letnika gostinstva in turizma pod taktirko predavateljice dr. Lee Colarič Jakše pripravili barvit dogodek, s katerim so želeli še posebej izraziti pomen žensk v družbi. Dogodka so se udeležile dekleta, žene, matere, babice, pa tudi možje, očetje, dedki in otroci. Gostje večera so bile izjemne ženske: Irena Yebuah Tiran, Irena Potočar Papež, Jelka Krivec in Veronika Frelih. Ob recitiranju poezije, prijetnem kramljanju z osrednjimi gostjami, so preživeli čudovit večer in ga zaključili z okusno pogostitvijo izpod spretnih rok naših študentov.

    UTRINKI Z VINSKEGA VEČERA - 15. 3. 2018

    Zopet smo bili priča skrbno pripravljenega vinskega večera študentov in mentorjev programa gostinstvo in turizem, v Hiši kulinarike in turizma, na Glavnem trgu v Novem mestu. Gost večera je bil ekološki vinar Matjaž Frešer iz Ritoznoja, mlad inovativni kmet za leto 2015.

    EKSKURZIJA ŠTUDENTOV NA ITB BERLIN

    Od četrtka, 8. marca do nedelje, 11. marca 2018, so se študenti 2. letnika študijskega programa gostinstvo in turizem skupaj s študenti istega programa šole BIC Ljubljana udeležili strokovne ekskurzije v Berlin, glavno mesto Nemčije. Na celodnevni poti do Berlina so se za nekaj ur ustavili v Pragi, glavnem mestu Češke in zvečer prispeli na cilj.

    PRIJAVA ZA VPIS V VIŠJO STROKOVNO ŠOLO

    Prijavnice za vpis v višjo strokovno šolo se oddajo na Višješolsko prijavno službo Celje, rok oddaje: do vključno 30. marca 2018! Postopek izpolnjevanja in oddaje se nahaja na povezavi: http://www.vs.grm-nm.si/vpis/prijava_za_vpis_na_studij
    Tu si lahko ogledate razpis za vpis v višje strokovne šole.

    Katja Košir, smer: Gostinstvo in turizem

    »Šolo priporočam vsem, ki so odprti za nove izkušnje in se radi učijo, saj ponuja širok spekter in številne možnosti. Pri nekaterih predmetih sta pomembni praksa in teorija, drugje samo teorija. Med bolj zahtevne predmete spada v 1. letniku osnove gastronomije, sploh če nimaš podlage v gostinstvu, kasneje pa še osnove strežbe, osnove kuharstva, znanje o vinu in organizacijske spretnosti. Najpomembnejše so spretnosti in znanje tujih jezikov. Gradivo nam priskrbijo profesorji v elektronski obliki ali pa je podano na spletni strani šole. Koliko časa porabim za šolo je odvisno od urnika, povprečno ga porabim največ tri ure na dan. Kar obsega pisanje seminarskih nalog, priprava na izpite, podam učne ure v tujem jeziku in podobno. Poleg dela mi ostane še dovolj časa za hobije in poklic.«

     

    Pozdravljeni obiskovalci spletnih strani Višje strokovne šole Grm Novo mesto!

     
     
     

     

    Za vpis v višjo strokovno šolo je potrebna predhodna prijava. Prijava je obvezna na spletni strani Višješolske prijavne službe Celje http://vps.vss-ce.com/VPS/.
    Prijava je možna v 1. prijavnem roku, do 30. marca 2018 in v 2. prijavnem roku od 27. avgusta do 31. avgusta 2018.

    VIŠJA STROKOVNA ŠOLA GRM NOVO MESTO se v vseh aktivnostih vključuje v poslanstvo Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma (kot organizacijska enota ga tudi sooblikuje), ki se razvija v izobraževalno in razvojno jedro biotehnike (kmetijstva, hortikulture, živilstva in prehrane, veterine, gozdarstva in lova, naravovarstva, okoljevarstva, športa in rekreacije na podeželju) in turizma (gostinstva, gastronomije, hotelirstva, ruralnega in urbanega turizma, športa in rekreacije) za gospodarski in kulturni trajnostni razvoj tako podeželja kot urbanih naselij evropskega merila

    Na VIŠJI STROKOVNI ŠOLI GRM NOVO MESTO izobraževanje usmerjamo v spoznavanje, analiziranje in stalno izboljševanje strokovnih pristopov, tehnoloških procesov in marketinga v kmetijstvu, gostinstvu, turizmu in naravovarstvu. Bogatimo ga s kakovostnimi partnerstvi in z razvejano infrastrukturo ter z vzpodbudnim okoljem za projektno in raziskovalno delo, mednarodno sodelovanje - s ciljem strokovnega in osebnostnega razvoja posameznika. Redni in izredni študij izvajamo v treh višješolskih študijskih programih: 
    -     UPRAVLJANJE PODEŽELJA IN KRAJINE (inženir/ka kmetijstva in krajine),
    -     GOSTINSTVO IN TURIZEM (organizator/ka poslovanja v gostinstvu in turizmu) in
    -     NARAVOVARSTVO (inženir/ka naravovarstva);

     

     

    Urnik referata

    Uradne ure referata za študijske in študentske zadeve:
    vsak delovni dan, od 9.00 do 10.30 ure, petek še od 14.00 do 16.00.  

     

    Strani