|  DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    GRMIS    |    ADMINISTRACIJA  
MUNERA 3


 

Prijava
KONTAKTNE INFORMACIJE

VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
Grm Novo mesto - 
center biotehnike in turizma  
Sevno 13
8000 Novo mesto
Tel: 07 39 34 734
Fax: 07 39 34 710
e-mail: referat-grm@guest.arnes.si

URADNE URE REFERATA:
vsak delovnik od 9:00 do 10:30,
petek tudi od 14:00 do 16:00.
VIZITKA

Nahajate se tukaj

  STROKOVNA EKSKURZIJA ŠTUDENTOV V SALZBURG

  V torek, 28. 4. 2015, smo se študenti 2. letnika Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem podali na strokovno ekskurzijo v Salzburg, ki je spadala v sklop medpredmetne povezave predmetov strokovna terminologija v nemškem jeziku in poslovanje prenočitvenih in prehrambnih obratov.
  Na pot smo se odpravili ob petih zjutraj, saj smo imeli dogovorjeno vodenje po Salzburgu s tamkajšnjim  lokalnim vodnikom že v zgodnjih dopoldanskih urah.
  Ko omenimo Salzburg, vsak najprej pomisli na Mozarta in slavne čokoladne kroglice, poimenovane po njem, kot tudi na njegovo rojstno hišo, ki smo jo seveda tudi obiskali. Pot nas je naprej vodila po najstarejši ulici v Salzburgu, ki je znana po starih in še vedno čudovitih izveskih nad lokali in delavnicami, značilnimi za tisti čas. Obžalovali pa bi tudi, če si ne bi radovednosti potešili z ogledom gradu Mirabell in njegovega velikega ter čudovitega vrta.
  Po ogledu smo se odpeljali v znano pivovarno Augustiner Bräu, kjer so nam predstavili star način varjenja piva, ki se je obdržal vse do danes in  prav zato je njihovo pivo tako posebno. Zanimiva se nam je zdela prodaja piva v lesenih sodčkih, ki popestrijo svež okus piva, kar smo tudi sami ugotovili, ko smo ga poskusili. Poleg pivovarne pa se nahaja še gostinski obrat, kjer točijo to izjemno pivo v njihovih značilnih vrčkih.
  Zadnji postanek smo naredili v manjšem hotelu, kjer smo si ogledali turistične sobe, restavracijo ter manjši prostor za sestanke.
  Vrnili smo se v poznih večernih urah z lepimi vtisi. Ekskurzija je bila še posebej zanimiva, ker smo jo organizirali študenti sami in se na tak način srečali s tovrstnim delom v turizmu.
  Zapisala: Jana Štajdohar,
  Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma
  VSŠ GT