Nahajate se tukaj
KULINARIČNA DELAVNICA Z MARKOM PAVČNIKOM
V torek, 3. 6.2014, smo imeli v Hiši kulinarike na Glavnem trgu v gosteh kuharskega mojstra Marka Pavčnika, ki je s študenti in ostalimi zaposlenimi pripravljal okusne jedi iz živil, ki so pridelana na našem centru. Namen kulinarične delavnice je bil uporabiti čim več lokalnih sestavin, jih pripraviti na sodoben način, ter čim bolj ekonomično porabiti vsa živila. Pri pripravi jedi smo uporabili različne tehnike dela in moderne načine priprave, kot je termična obdelava pri nizkih temperaturah s sodobnimi napravami in s pomočjo naprav, ki jih imamo na razpolago v domači kuhinji. Pripravljali smo goveji tatar na jajčni kremi s stebelno zeleno in ocvrto gomoljno zeleno in rezino ajdovega kruha, ajdovo juho z divjimi zelišči in poširanim jajcem s hrustljavimi zeliščnimi drobtinami, file postrvi na rižoti s presno zelenjavo, telečji raviol v družbi špargljevega pireja s priželjcem in ocvrtimi žajbljevimi listi. Za glavno jed smo pripravili jagenjčka na več načinov, in sicer kot ocvrto mesno kroglico s korenčkovim pirejem z okusom janeževe zvezde, angleško pečeni file in jagnječji ragu z zapečeno pirino polento. Za sladico smo postregli bezgov muss bele čokolade in jagode z meto.
Na kulinarični večer smo povabili tudi nekaj priznanih lokalnih gostincev, da so lahko okusili dobrote iz naše kuhinje. Prav tako je bil pri nas v gosteh priznani vinar Turistične kmetije Malnarič - Nampelj, ki je k našim jedem ponudil svoja priznana vina. Prav tako pa so študentje VSŠ Novo mesto smeri gostinstvo in turizem predstavili vina, katerih grozdje je dozorelo v naših vinogradih.
Spodaj si lahko preberete intervju s kuharskim mojstrom g. Pavčnikom.
Nekaj foto utrinkov pa si lahko ogledate v zavihku GALERIJA.
Pripravila: Anica Oblak Janko