|  DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    GRMIS    |    ADMINISTRACIJA  

Nahajate se tukaj

  SODELOVANJE GRMA NOVO MESTO IN GRMČANOV NA STOJNICAH KONGRESA O HRANI IN PREHRANI CEFood 2022

  S študenti Višje strokovne šole Grma Novo mesto smo se 28. septembra udeležili 11. Srednjeevropskega kongresa o hrani in prehrani CEFood 2022 v Termah Čatež. Kongres je potekal pod naslovom »Hrana, tehnologija in prehrana za zdrave ljudi v zdravem okolju«.
   
  Študentje so se mednarodnim udeležencem kongresa predstavili na popoldanski predstavitvi slovenske hrane in živil s stojnicami šole, Grmčanov in domačih kmetij. Preko intervjujev in anket so tako od domačih kot tudi od tujih udeležencev študenti pridobivali informacije za svoja raziskovalna dela. Vsi predstavljeni projekti so poželi veliko zanimanja, tako s strani udeležencev kot tudi ostalih razstavljavcev. Študenti so ob pomoči sodelavke Andreje Gril Novak ob predstavitvi na stojnicah aktivno iskali mnenja in se vključevali v razgovore z mednarodnimi udeleženci kongresa.
   
  Na stojnici Grma Novo mesto - centra biotehnike in turizma so bili predstavljeni tudi srednješolski in višješolski programi ter projekt Sadni prigrizek s sporočilom slovenske dediščine.
   
  Da smo lahko izvedli dogodek na tako zahtevnem nivoju, gre zahvala sodelavkama Angelci Hrovat in Ani Marjanović, ki sta študente predhodno motivirali in pripravili na predstavitve. Hvala tudi znanstvenemu in organizacijskemu odboru kongresa CEFood  2022 ter njegovemu predsedniku dr. Petru Rasporju za povabilo k sodelovanju. Fotogalerija