|  DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    GRMIS    |    ADMINISTRACIJA  
MUNERA 3


 

Prijava
KONTAKTNE INFORMACIJE

VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
Grm Novo mesto - 
center biotehnike in turizma  
Sevno 13
8000 Novo mesto
Tel: 07 39 34 734
Fax: 07 39 34 710
e-mail: referat-grm@guest.arnes.si

URADNE URE REFERATA:
vsak delovnik od 9:00 do 10:30

VIZITKA

Nahajate se tukaj

  5. VINSKO-KULINARIČNI VEČER V TEM ŠOLSKEM LETU

  Na Grmu Novo mesto, na Gostišču na trgu - v Hiši kulinarike in turizma, smo v tem šolskem letu že petič zapored uspešno izvedli vinsko-kulinarični večer in tako prikazali povezanost posameznih enot centra v celoto tudi pri organizaciji eno-gastronomskih dogodkov.
  Večer je potekal v znamenju dolenjskega posebneža – cvička, ki smo ga počastili v sklopu praznovanja 51. tedna cvička. Ni pa manjkalo niti drugih zvrsti in sortnih vin Vinske kleti Colnar, ki nam jih je predstavil Aljaž Colnar, seveda ob skrbno izbranih jedeh, ki sodijo zraven. Študenti Višje strokovne šole ter dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto so ob mentorjih Franciji Mežiču in Andreji Dvojmoč ter ob pomoči sodelavke Mance Kavšček poskrbeli v kuhinji za pripravo jedi ter za celotno postrežbo hrane in pijače, cvetličarke Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije pod mentorstvom Andreje Bartolj Bele za pristne aranžmaje ter učenec Glasbene šole Marjana Kozine, Lin, za ''prebujanje'' zbranih gostov.
  Piko na i v prijetnem večeru je postavila sladica dijaka Jana Dremlja, t. i. gozdna mušnica ter zemlja in sorbet žametne črnine, ki nam je kljub dvomljivemu imenu zelo ugajala in tako je dijak ponovno opravičil odlično oceno zaključne naloge pri poklicni maturi.
  Udeleženci dogodka smo bili ob zaključku večera soglasni, da so dijaki in študenti od prvega dogodka v januarju do 5. večera v maju vidno napredovali, tako v kuhinji kot tudi v strežbi. Prešerne volje je bil tudi mladi Nejc Goršin Fabjan, ki je zaposlen prek programa VDC Sonček Novo mesto in se je prostovoljno ter z veseljem vključeval v dogodke vinsko-kulinaričnih večerov.
  Iskrena zahvala vsem vidnim in nevidnim soustvarjalcem vinsko-kulinaričnih večerov. Se vidimo ponovno v jeseni.
  Ravnateljica Višje strokovne šole: dr. Mateja Colarič Bajc
  Več utrinkov najdete v galeriji.