|  DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    GRMIS    |    ADMINISTRACIJA  
MUNERA 3


 

Prijava
KONTAKTNE INFORMACIJE

VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
Grm Novo mesto - 
center biotehnike in turizma  
Sevno 13
8000 Novo mesto
Tel: 07 39 34 734
Fax: 07 39 34 710
e-mail: referat-grm@guest.arnes.si

URADNE URE REFERATA:
vsak delovnik od 9:00 do 10:30

VIZITKA

Nahajate se tukaj

  65. GTZ - ZLATO IN BRONASTO PRIZNANJE NA VIŠJO STROKOVNO ŠOLO!

  Za gostinske in turistične delavce eden izmed glavnih dogodkov pri nas - Gostinsko turistični zbor Slovenije, je letos potekal v Portorožu, v Hotelu Bernardin. Gre za tradicionalni, 65. po vrsti in najstarejši tovrstni, dogodek pri nas. Na obali je bilo živahno dva dni, 8. in 9. oktobra 2018, ko so se tekmovalci, razstavljavci in obiskovalci srečali na enem mestu. V ponedeljek in torek je GTZ potekal v znamenju tekmovanj, kjer so tekmovali tako kuharji kot natakarji in ostali gostinsko-turistični delavci, ekipno ali samostojno.
  Del letošnje zgodbe polne doživetij gostinstva, turizma in kulinarike sta prvič v zgodovini Višje strokovne šole Grm Novo mesto postali naši študentki gostinstva in turizma, Nikoleta Lazić in Manca Kavšček, ki sta odlično zastopali šolo. Pod mentorstvom Sonje Milanović se je Nikoleta Lazić, študentka 2. letnika gostinstva in turizma, pomerila v kuharskem tekmovanju mladincev v pripravi jedi po naročilu – Magic box, kjer je osvojila bronasto priznanje. Manca Kavšček, pod mentorstvom Francija Mežiča, pa je tekmovala v poznavanju, pripravi in postrežbi kave. Pomerila se je v poznavanju kave in v pripravi espressa, kapučina in lastne kavne kreacije. Osvojila je zlato priznanje.
  V veliko veselje je bilo opazovati mlade, nasmejane obraze, polne idej in kreativnosti, ki so pokazali veliko mero iznajdljivosti in novih zamisli. Ponosni smo, da je naša Višja strokovna šola Grm Novo mesto, letošnje leto postala aktivna udeleženka tekmovanj v sklopu gostinsko-turističnega zbora Slovenije. Iskrene čestitke študentkama!
  Zapisal:
  Franci Mežič